Συνταγές |ICookGreek

Τραπέζι του Σαββατοκύριακου - Μοσχαράκι γεμιστό με σπανάκι, καρότα και κεφαλοτύρι

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη να κόψει το κοµµάτι του µοσχαριού και να το χτυπήσει για να µαλακώσει και να λεπτύνει.
  2. Σοτάρετε το σπανάκι και το αφήνετε να στραγγίξει και να κρυώσει. 
  3. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά σε µακρόστενες φέτες για να απλώνονται ωραία στο ρολό. Τα σοτάρετε µε λίγο ελαιόλαδο για να µαλακώσουν και τα αφήνετε και αυτά να κρυώσουν.
  4. Ξετυλίγετε το κρέας σε µεγάλη επιφάνεια, αλατοπιπερώνετε και απλώνετε πρώτα το σπανάκι και µετά τις µακρόστενες λωρίδες λαχανικών. Είναι σηµαντικό κάθε σειρά που στρώνετε να έχει όλα τα είδη λαχανικών για να φανούν όταν κόψετε τη φέτα ρολού. Τυλίγετε το ρολό προσεκτικά. Ράβετε τις άκρες µε βελόνα και κλωστή.
  5. Βάζετε το ρολό στη κατσαρόλα με το µέρος που κλείνει να είναι από κάτω. Το τσιγαρίζετε µε λίγο λαδάκι.
  6. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε µέχρι να πάρει χρυσό χρώµα. Σβήνετε µε ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί. Ρίχνετε νερό στην κατσαρόλα µέχρι να καλύψει σχεδόν το κρέας. Προσθέτετε µισό περίπου ποτήρι λάδι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει ρίχνοντας στο νερό και 1 κρεµµύδι ολόκληρο για να δώσει γεύση. Ξαφρίζετε στα πρώτα λεπτά και μαγειρεύετε για 1½ ώρα µε σκεπασµένη την κατσαρόλα.
  7. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε το χυµό λεµονιού. Στη συνέχεια αφήνετε το ρολό να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες.
  8. Κρατάτε το ζωµό από το βράσιµο του κρέατος για να φτιάξετε τη σάλτσα. Τον σουρώνετε και τον βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγο αλευράκι ή κορν φλάουρ διαλυµένο σε ένα ποτήρι νερό για να δέσει η σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε να βράσει. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε λίγο τη σάλτσα να κρυώσει και να πήξει. Περιχύνετε τις κρύες φέτες του ρολού και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
120'
612

Υλικά

  • 11/2 κιλό µοσχάρι (νουά)
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 3 καρότα
  • 10 φέτες κεφαλοτύρι
  • 2 λεµόνια (ο χυµός τους)
  • ½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ξερό κρεµµύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρι (προαιρετικά)