Γεύση θάλασσας - Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα άνηθου
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πέτσα, τα εντόσθια και το κόκαλό τους (ή ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να το κάνει).
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε μπολ, τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα στο μείγμα και τα αφήνετε για 2 ώρες.
Στο μεταξύ, πολτοποιείτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα άνηθου στο μπλέντερ. Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ για 15’-20’, φροντίζοντας να τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Περιχύνετε τα ψητά καλαμάρια με τη σάλτσα άνηθου και προσθέσετε αν θέλετε λίγο ακόμα λεμόνι.