Πράσινη κουζίνα - Χόρτα μαγειρευτά με κολοκυθάκια και φρέσκα φασολάκια
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα βλίτα ή όποια χόρτα επιλέξετε και τα καθαρίζετε πετώντας τα πιο χοντρά κοτσανάκια τους.
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κολοκυθάκια και τα κόβετε στη μέση, αν είναι μεγάλα.
Βάζετε στην κατσαρόλα τα βλίτα με τα κολοκυθάκια και τα φασολάκια, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις ντομάτες και ρίχνετε μισό λίτρο νερό και αλάτι.
Μαγειρεύετε το φαγητό για 25-30 λεπτά σε ανοιχτή κατσαρόλα.
Αν δείτε πως πάει να στεγνώσει η σάλτσα, προσθέτετε λίγο βραστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνετε τον μαϊντανό, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, ανακατεύετε και σερβίρετε.