Καλοκαιρινή απόλαυση - Ζυμαρικά με σάλτσα κιμά, μελιτζάνας, πιπεριάς
Εκτέλεση
Αφήνετε τις μελιτζάνες 20΄ σε σουρωτήρι, πασπαλισμένες με αλάτι, για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά 6΄-7΄ ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά μαζί (κρεμμύδια, πιπεριά, μελιτζάνες) και συνεχίζετε το σοτάρισμα 10΄-12΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το ταμπάσκο, ανακατεύετε και σιγοβράζετε 30΄, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα του κιμά και των λαχανικών και τα πασπαλίζετε με φλούδες παρμεζάνας.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
50'
4
Υλικά
400 γρ. ζυμαρικά (ρεγκινέτε ή φαρδιές ταλιατέλες)
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
3 μελιτζάνες κομμένες σε φετάκια
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες (χωρίς σπόρους)