Για ένα κρασί - Ξεσκέπαστη πίτα με κολοκυθάκια, μπέικον και κασέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα, στρώνετε το φύλλο σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί καλύπτοντας και τα πλαϊνά του. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα κρούστας, τα στρώνετε πάντα σε ορθογώνιο ταψί αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο (εκτός από το πάνω-πάνω), καλύπτοντας τόσο τον πάτο όσο και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τριμμένα κολοκυθάκια μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνετε το κρεμμύδι και τα κολοκύθια να κρυώσουν.
Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού, το μπέικον και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε πάνω στη σφολιάτα ή στα φύλλα το μείγμα και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα.
Ψήνετε στους 180°C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει το φύλλο στις άκρες (περίπου 50’) και σερβίρετε.