Επιδόρπιο ελαφρύ και δροσερό - Γιαούρτι με ανανά μαριναρισμένο σε καστανή ζάχαρη και δυόσμο
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τη φλούδα του ανανά και τα τυχόν μαύρα σποράκια που υπάρχουν στη σάρκα του. Κόβετε τον ανανά κατά μήκος στις 4 πλευρές και αφαιρείτε το κεντρικό μέρος, που είναι αρκετά σκληρό. Κατόπιν, κόβετε τα κομμάτια του ανανά σε κυβάκια.
Χτυπάτε σε ένα γουδί την καστανή ζάχαρη με τα φύλλα του δυόσμου μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύετε τους κύβους του ανανά με την αρωματισμένη ζάχαρη και το χυμό του λάιμ. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει και να μαριναριστεί 30΄.
Τοποθετείτε το γιαούρτι σε μπολ ή ποτήρια. Το καλύπτετε με τα μαριναρισμένα κομμάτια του ανανά και σερβίρετε.