Ελαφρύ γεύμα - Ψάρι φέτα με ντοματίνια και σκόρδο στο φούρνο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις φέτες του ψαριού και τις αλατοπιπερώνετε. Λαδώνετε ένα ταψάκι και τοποθετείτε μέσα τις φέτες του ψαριού.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και το σκόρδο κομμένο σε λεπτά φετάκια.
  3. Προσθέτετε τα ντοματίνια, το σαφράν, τον κύβο λαχανικών (προαιρετικά) και το μαϊντανό και σιγομαγειρεύετε 10΄. 
  4. Περιχύνετε τις φέτες του ψαριού με τα τη σάλτσα από τα ντοματίνια και ψήνετε στο φούρνο 20΄-25΄ στους 180° - 200° C. Σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
4

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι κατάλληλο για φούρνο (πεσκανδρίτσα, σφυρίδα, μαγιάτικο) σε φέτες
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
  • 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμυδάκια μικρά
  • 500 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φετάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • λίγο σαφράν
  • αλάτι, πιπέρι