Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε ένα μείγμα ομοιογενές. Προσθέτετε και το αλεύρι, αφού το αναμείξετε με το μπέικιν, και ανακατεύετε να ενσωματωθεί κι αυτό πλήρως.
Μεταφέρετε το μείγμα σε κορνέ και αδειάζετε πιέζοντάς το μικρές, ίσες ποσότητες ζύμης στο σχήμα που σας βολεύει -στρογγυλές, μακρόστενες κ.λπ.- πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικο χαρτί. Θυμηθείτε να αφήσετε μια κάποια απόσταση μεταξύ των μπισκότων.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15'. Βγάζετε τα μπισκότα και τα φήνετε να κρυώσουν καλά. Κολλάτε τα μπισκότα ανά δύο μεταξύ τους χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα σύκο.
Βουτάτε τα μπισκότα σε λιωμένη κουβερτούρα (το πολύ μέχρι τη μέση) και τα αφήνετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
30'
6
Υλικά
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
11/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις