Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 °C. Φτιάχνετε τη μαρινάτα αναμειγνύοντας τα υλικά και αλείφετε με το μισό μείγμα τα ψάρια, εσωτερικά και εξωτερικά. Πασπαλίζετε με το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και βάζετε στην κοιλιά κάθε ψαριού από λίγο σκόρδο και 2 - 3 ροδέλες λεμονιού.
Στρώνετε στο ταψί τα κρεμμύδια και ρίχνετε λίγο νερό (με προσοχή να μη σκεπάσει τα κρεμμύδια). Βάζετε από πάνω τα ψάρια, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 8’ - 10’.
Στο μεταξύ, βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα βλίτα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20’) και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι, πιέζοντάς τα για να βγάλουν εντελώς τα υγρά τους. Σερβίρετε τους ψητούς κολιούς με τα βλίτα και περιχύνετε με την υπόλοιπη μαρινάτα της μουστάρδας.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
35'
4
Υλικά
4 κολιοί (περίπου 300 γρ. ο καθένας) ή 8 μικρότεροι, καθαρισμένοι
½ κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό βλίτα καθαρισμένα
1-2 λεμόνια πλυμένα, σε φέτες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες