Ώρα για τσιμπολόγημα - Ψητά κολοκυθάκια με σάλτσα φέτας
Εκτέλεση
1. Προετοιμάζετε τα κολοκυθάκια για ψήσιμο. Αφαιρείτε τις άκρες τους και στη συνέχεια τα κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Τα αλείφετε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε στη σχάρα ή τα στρώνετε με τη σειρά σε αντικολλητικό ταψί.
2. Τα ψήνετε στο φούρνο στους 220° C για 8'-10' περίπου.
3. Όσο ψήνονται τα κολοκυθάκια, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φέτας. Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, Το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό και προσθέτετε με 1/2 φλιτζανιού νερό και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και πολτοποιείτε το μείγμα.
4. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια στο πιάτο και τα συνοδεύετε με τη σάλτσα της φέτας.