Μαρμελάδα σταφύλι για τα πρωινά του Αυγούστου
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά τα σταφύλια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια (αν υπάρχουν).
- Τοποθετείτε τα σταφύλια σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Περιχύνετε με τους χυμούς και τα ζάχαρη και τα αφήνετε έτσι για 1 1/2 ώρα περίπου.
- Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10'-15'. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τον αφρό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και το αλέθετε ελαφρά ή με πολτοποιητή ή στο multi.
- Προσθέτετε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα και ξαναβράζετε τη μαρμελάδα για λίγο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
- Αποθηκεύετε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση