Συνταγές |ICookGreek

Μαρμελάδα σταφύλι για τα πρωινά του Αυγούστου

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα σταφύλια, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια (αν υπάρχουν). 
  2. Τοποθετείτε τα σταφύλια σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Περιχύνετε με τους χυμούς και τα ζάχαρη και τα αφήνετε έτσι για 1 1/2 ώρα περίπου.
  3. Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10'-15'. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε τον αφρό από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και το αλέθετε ελαφρά ή με πολτοποιητή ή στο multi.
  5. Προσθέτετε τη βανίλια ή την αρμπαρόριζα και ξαναβράζετε τη μαρμελάδα για λίγο ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. 
  6. Αποθηκεύετε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
30'
10

Υλικά

  • 700 γρ. ρώγες σταφυλιών κατά προτίμηση ροζέ
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια