Εκλεκτό ορεκτικό - Κολοκυθοανθοί ψητοί, γεμιστοί με ανθότυρο ή ρικότα
Εκτέλεση
- Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφαιρείτε τους στήμονες από το εσωτερικό των λουλουδιών. Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Αναμειγνύετε τα τυριά με το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύετε.
- Γεμίζετε προσεκτικά τους ανθούς με περίπου 1 κουταλιά της σούπας τον καθένα από το μείγμα και στριφογυρίζετε την άκρη τους. Tους αραδιάζετε στο ταψί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά.
Tip. Λιχουδιά με καταγωγή από την Ιταλία. Στην πατρίδα της για να τη φτιάξουν χρησιμοποιούν μείγμα ρικότας και παρμεζάνας