Κυρίως πιάτο στα γρήγορα - Μοσχαρίσιο φιλέτο με τυρένια σάλτσα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ύλη, για 5’-8’ από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τα φιλέτα και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τους κόκκους ροζ πιπεριού μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτετε το κρασί.
Όταν εξατμιστούν τα υγρά από το μείγμα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί με πιρούνι και δένετε τη σάλτσα για 2’ ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Σερβίρετε τα φιλέτα περιχυμένα με τη σάλτσα τους και -αν θέλετε- γαρνίρετε με φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού και φρεσκοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
20'
4
Υλικά
μοσχαρίσιο φιλέτο: 1 κιλό, κομμένο σε 6-8 φέτες
λευκό κρασί: 100ml
μπλε τυρί: 80 γρ. λιωμένη με πιρούνι
ροζ πιπέρι σε σπασμένους κόκκους: 1 κουταλιά της σούπας