Συνταγές | ICookGreek

Κυρίως πιάτο στα γρήγορα - Μοσχαρίσιο φιλέτο με τυρένια σάλτσα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ύλη, για 5’-8’ από την κάθε πλευρά. Βγάζετε τα φιλέτα και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. Ζεσταίνετε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τους κόκκους ροζ πιπεριού μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτετε το κρασί.
  3. Όταν εξατμιστούν τα υγρά από το μείγμα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί με πιρούνι και δένετε τη σάλτσα για 2’ ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
  4. Σερβίρετε τα φιλέτα περιχυμένα με τη σάλτσα τους και -αν θέλετε- γαρνίρετε με φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού και φρεσκοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας σας.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • μοσχαρίσιο φιλέτο: 1 κιλό, κομμένο σε 6-8 φέτες
  • λευκό κρασί: 100ml
  • μπλε τυρί: 80 γρ. λιωμένη με πιρούνι
  • ροζ πιπέρι σε σπασμένους κόκκους: 1 κουταλιά της σούπας
  • πιπέρι μαύρο: φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια: 2 ψιλοκομμένα
  • βούτυρο: 40 γρ.
  • κρέμα γάλακτος: 100ml για το γαρνίρσμα