Χαλβάς βουτυράτος με σταφύλι γλυκό του κουταλιού
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν γίνει χλιαρό ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Αυξάνετε την ένταση της εστίας και ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου-σιμιγδαλιού το κουκουνάρι ή την αμυγδαλόψιχα και το μίγμα των αυγών με το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε σε φόρμα. Σερβίρετε το χαλβά αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα και γαρνίρετε με σταφύλι γλυκό κουταλιού.
Tip. Φτιάξτε δικό σας γλυκό του κουταλιού σταφύλι με συνταγή που θα βρείτε εδώ.