Συνταγές | ICookGreek

Χαλβάς βουτυράτος με σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν γίνει χλιαρό ρίχνετε μέσα τα αυγά χτυπημένα. Ανακατεύετε πολύ καλά.
  3. Αυξάνετε την ένταση της εστίας και ρίχνετε στο μίγμα βουτύρου-σιμιγδαλιού το κουκουνάρι ή την αμυγδαλόψιχα και το μίγμα των αυγών με το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε σε φόρμα. Σερβίρετε το χαλβά αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα και γαρνίρετε με σταφύλι γλυκό κουταλιού.
Tip. Φτιάξτε δικό σας γλυκό του κουταλιού σταφύλι με συνταγή που θα βρείτε εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
50'
6

Υλικά

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. φρέσκο, αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο κοπανισμένο
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο ή 500ml εβαπορέ αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 αυγά
  • λίγη κανέλα και γλυκό σταφύλι γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα