Συνταγές | ICookGreek

Σνακ - Μπρουσκέτες με κοτόπουλο, ντομάτα, πιπεριά κι ελιές

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα λαχανικά (πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια). 
  2. Κόβετε σε ροδέλες τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές. Βάζετε όλα μαζί τα υλικά σε αντικολλητικό ταψάκι.
  3. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνετε για 15΄ σε δυνατό φούρνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά (θρούμπι και ρίγανη) ψιλοκομμένα. Προσθέτετε στο λαδόξιδο το σκόρδο και το Tabasco.
  5. Σερβίρετε τα ψητά λαχανικά πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί και από πάνω μοιράζετε το κοτόπουλο και τις ελιές. Τα περιχύνετε όλα με το μείγμα του λαδόξιδου.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
25'
4

Υλικά

  • 500 γρ. βραστό ή ψητό κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε φέτες
  • 8 φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
  • 2 ντομάτες
  • 2 κόκκινες και 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη και λίγο θυμάρι ή θρούμπι
  • 10 μαύρες ελιές
  • 2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι Tabasco
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο