Καθημερινό τραπέζι - Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
Εκτέλεση
Περνάτε σε καλαμάκια εναλλάξ τους κύβους από το κρέας, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κατόπιν τα αλείφετε με το λιωμένο σκόρδο. Ραντίζετε με λάδι.
Ψήνετε τα σουβλάκια στην ψηστιέρα, στο γκριλ ή σε κάρβουνο για περίπου 15΄ γυρνώντας τα, όποτε χρειάζεται, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά, περιχυμένα με λαδολέμονο.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
30'
4
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό με λίγο λίπος, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε κομμάτια
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3-4 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
6 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα