Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τις βανίλιες. Τα βράζετε για 10΄ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα και να γίνει ομοιογενής. Στο τέλος, πριν κατεβάσετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας ένα ένα, τα βουτυρώνετε και τα διπλώνετε στη μέση. Βάζετε στο κέντρο δυο κουταλιές κρέμα και μερικές ροδέλες μπανάνας και διπλώνετε τα πιτάκια σαν πακετάκια, ώστε να συγκρατήσουν τη γέμιση στο εσωτερικό τους. Από πάνω αλείφετε με λίγο βούτυρο.
Τοποθετείτε τα μπανανοπιτάκια σε μεγάλο ταψί αλειμμένο με βούτυρο και τα ψήνετε στη μεσαία σχάρα για 20'-25' μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας, αν θέλετε, με άχνη ζάχαρη.
Γαρνίρετε με κλωστές κρόκου Κοζάνης, που αν θέλετε τις καραμελώνετε ελαφρά με λίγη ζάχαρη. Πασπαλίζετε με άχνη και ινδική καρύδα και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
45'
8
Υλικά
10 φύλλα κρούστας
1,5 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
λίγο αλάτι
5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο για την κρέμα και επιπλέον για τα φύλλα και το ταψί