Μεσολογγίτικη κουλούρα - Η αποθέωση της απλότητας

Εικόνα: Από την έκδοση «Μεσολογγίτικες Γεύσεις» | Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος»

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και αφού τα αναμείξουμε καλά τα μεταφέρουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180° C για 1 ώρα στις αντιστάσεις.

Λίγα λόγια για τη συνταγή

Οι αλευρόπιτες ή ζυμαρόπιτες, δηλαδή οι πίτες χωρίς φύλλο, είναι μια μεγάλη κατηγορία των εύκολων συνταγών της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, που σκάρωναν στα γρήγορα οι νοικοκυρές με το αλεύρι. Στη μεσολογγίτικη εκδοχή, η πίτα αποκτάει ιδιαίτερη νοστιμιά αφού χρησιμοποιείται άφθονο ελαιόλαδο και πρόβειο γιαούρτι. Η συνταγή και η φωτογραφία είναι από την 4η έκδοση του μικρού βιβλίου «Μεσολογγίτικες Γεύσεις», που εξέδωσε το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος». Περισσότερα για το Μεσολόγγι εδώ.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Από την έκδοση «Μεσολογγίτικες Γεύσεις» | Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος»
70'
8

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
  • 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο (χρησιμοποιήστε του γιαουρτιού ως μετρητή)
  • 300 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα