Το τραπέζι έχει ψάρι - Μπακαλιάρος μαγειρευτός με πατάτες και κάππαρη
Εκτέλεση
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον ξαλμυρίζετε για 24 ή 48 ώρες αν πρόκειται για χονδρό και μεγάλο κομμάτι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις πατάτες, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύετε για 15΄. Τοποθετείτε πάνω στις πατάτες τον μπακαλιάρο, πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σιγοβράζετε για 20΄περίπου προσθέτοντας 1 φλιτζάνι νερό.
Περιχύνετε το φαγητό με το χυμό λεμονιού. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1'-2'. Προσθέτετε πιπέρι και την κάππαρη, ανακατεύετε μια δυο φορές και σερβίρετε.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
40'
4
Υλικά
πατάτες: 1 κιλό
μπακαλιάρος παστός: 1 κιλό
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζανιού
κρεμμύδι ψιλοκομμένο: 1 φλιτζάνι
σκόρδο ψιλοκομμένο: 2 κουταλάκια του γλυκού
κάππαρη ξεπλυμένη με νερό να φύγει το πολύ αλάτι: 2 κουταλιές της σούπας
λεμόνια, ο χυμός: 1 1/2 με 2 ανάλογα τα γούστα σας