Συνταγές | ICookGreek

Ιδανικό για βραδινό - Ριζότο με κολοκυθάκια και σαφράν

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια για 4'-5' ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει διάφανο. Κατόπιν ρίχνετε τον κύβο λαχανικών και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και μόλις απορροφηθεί το νερό ρίχνετε καινούριο (θα χρειαστείτε νερό περίπου τριπλάσιο σε όγκο από το ρύζι). Μαγειρεύετε κατ' αυτόν τον τρόπο, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνει το ρύζι σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία. 
  3. Προσθέτετε στο μείγμα με το ρύζι (όταν μαλακώσει) το δυόσμο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό, το διαλυμένο κρόκο ή το σαφράν, το κεφαλοτύρι και το λάδι. Ανακατεύετε και σερβίρετε το ριζότο αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
40'
4

Υλικά

300 γρ. ρύζι κατάλληλο για ριζότο (π.χ. Arborio)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κολοκυθάκια 
1/2 φλιτζάνι δυόσμος, βασιλικός ή μαϊντανός ψιλοκομμένος 
4 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 γρ. σφράν ή κρόκο Κοζάνης διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές χλιαρό νερό
80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κύβος λαχανικών