Τρώμε σε 20' - Χοιρινές μπριζόλες με μέλι και σκόρδο

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε μικρό μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το μέλι, το χυμό μήλου, το μηλόξιδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Στεγνώνετε καλά τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε σε τηγάνι (αν είναι μαντεμένιο, ακόμη καλύτερα) ή σχαροτήγανο με καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα -περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Μεταφέρετε τις χοιρινές μπριζόλες σε πιατέλα όσο φτιάχνετε τη σάλτσα.
  4. Ζεσταίνετε και πάλι το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το μείγμα σκόρδου-μελιού στο τηγάνι. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να θυμίζει γλάσο. Θα χρειαστεί 4-5 λεπτά. Ξαναβάζετε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με τυχόν χυμούς τους να ανακατευτούν με τη σάλτσα.
  5. Σερβίρετε αμέσως τις μπριζόλες είτε συνοδευμένες με ρύζι ή πουρέ είτε με βραστά χορταρικά ή ωμή, φρεσκοκομμένη σαλάτα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
20'
2

Υλικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο ή χωρίς
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό μήλου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)