Αρνάκι ρολό με κεφαλογραβιέρα, δενδρολίβανο και μουστάρδα
Εκτέλεση
Αλατίζετε το κρέας και μπήγετε μέσα σε διάφορα σημεία από 1 σκελίδα σκόρδου. Το πασπαλίζετε εσωτερικά με μπόλικο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μισή μουστάρδα, το ψωμί, τη ρίγανη και την κεφαλογραβιέρα. Απλώνετε μια στρώση από το μείγμα αυτό πάνω στο κρέας. Το τυλίγετε σε ρολό και το αλείφετε από πάνω με την υπόλοιπη μουστάρδα.
Τοποθετείτε το ρολό σε ένα ταψί και το περιχύνετε με το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, πασπαλίζοντάς το με το υπόλοιπο δενδρολίβανο. Κατόπιν το τυλίγετε με αντικολλητικό χαρτί.
Το ψήνετε στο φούρνο στους 180° C, 2 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄ του ψησίματος για να πάρει χρώμα. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.