Γλυκάκι εποχής - Τσιζκέικ με καρύδια και κίτρινη κολοκύθα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε μια φόρμα 24 εκ. με κινητά τοιχώματα με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αλέθετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τους προσθέτετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε.
- Ψιλοκόβετε τα καρύδια και τα προσθέτετε στα τριμμένα μπισκότα. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο της φόρμας πιέζοντάς το καλά με τα δάχτυλα και τη βάζετε στο ψυγείο.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ κολοκύθας και τα ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε το μείγμα στην ταρτιέρα πάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνετε για 35' μέχρι η γέμιση να σφίξει.
- Σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε το τσιζκέικ να κρυώσει μέσα. Κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε περιχυμένο με λίγο ακόμη μέλι και λίγη κρέμα γάλακτος.
Tip. Πουρέ κολοκύθας φτιάχνετε, ψήνοντας φέτες κολοκύθας για 20'-30' στο φούρνο και πολτοποιώντας τις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κολοκύθα ατμού, που θα βρείτε συσκευασμένη σε κομμάτια στο σούπερ μάρκετ.