Συνταγές |Αρχείο Έθνους

Εύκολο πιάτο – Ομελέτα φούρνου με σπανάκι και τυριά διάφορα

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε και το σπανάκι. Ανακατεύετε με τη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Προσθέτετε τον άνηθο και τα τυριά τριμμένα.
  2. Χτυπάτε τα αυγά με το αλεύρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε τα αυγά στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και βάζετε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνετε την ομελέτα στους 180° C για 20 λεπτά και σερβίρετε.
Tip. Αν δεν έχετε τηγάνι που να μπαίνει και στο φούρνο, θα πρέπει να μεταφέρετε τα σοταρισμένα υλικά σε στρογγυλή φόρμα ή τα ψάκι και να προσθέσετε εκεί τα αυγά.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
35'
4

Υλικά

  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 8 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι