Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα.
Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄. Προσθέτετε τη χλιαρή, λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα κάσιους και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
Βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί ή παραλληλόγραμμη φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Το σερβίρετε σκέτο, με παγωτό βανίλια ή με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.