Σπιτικά πιτάκια με κιμά, πιπεριές Φλωρίνης και γραβιέρα

Εικόνα: Unsplash

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε τη ζύµη, ανακατεύοντας σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το λιωµένο βούτυρο. Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώστε να απορροφιέται. Δίνετε στο ζυμάρι σας πρόχειρο σχήμα μπάλας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 30'. Το χωρίζετε σε 8-10 ίσα µέρη. Τα ανοίγετε σε δισκάκια.
  2. Ετοιμάζετε τη γέµιση, σοτάροντας στο ελαιόλαδο τον κιµά, το κρεμμύδι και τις πράσινες πιπεριές. Σβήνετε µε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ντοματοχυμό, την πάπρικα και το αλάτι. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τα τυριά και τις πιπεριές Φλωρίνης. Μοιράζετε τη γέμιση στα ζυμαρένια δισκάκια και κλείνετε σε μισοφέγγαρα, περιστρέφοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μη βγει η γέμιση.
  3. Αλείφετε τα πιτάκια µε τον κρόκο αυγού και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180C για 25' ή µέχρι να πάρουν χρώµα.
Λίγα λόγια για τη συνταγή. Ακαταμάχητα κρεατοπιτάκια που εμπνέονται από τα empanadas, τις λιχουδιές της ισπανικής και λατινοαμερικανικής κουζίνας, αλλά φτιάχνονται με αγαπημένα ελληνικά προϊόντα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: Unsplash
60'
6

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 250ml ζεστό νερό

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (ψητές, σε βαζάκι) σε καρεδάκια
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 250ml ντοματοχυμό
  • 50ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειµµα