Τρώγονται με το χέρι - Ορεκτικά με καπνιστό σολομό και φρέσκο τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε την κάππαρη και τα κρεμμυδάκια. Κόβετε σε λεπτά λωριδάκια το σολομό. Τα ανακατεύετε όλα μαζί με το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το λεμόνι και το πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο.
- Κόβετε με κουπ πατ 3 στρογγυλά μικρά δισκάκια από κάθε φέτα. Αλείφετε κάθε δισκάκι με λίγο βούτυρο. Παίρνετε μικρή ποσότητα από το μείγμα με το σολομό και την πιέζετε ελαφρά για να πάρει σχήμα μικρής μπάλας.
- Βάζετε πάνω σε κάθε δισκάκι ψωμιού ένα μπαλάκι σολομού, γαρνίρετε με λίγο τυρί κρέμα και άνηθο και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με πιπέρι.
Tip. Για τις νόστιμες μπουκίτσες που θα συνοδεύσουν το ποτό της παρέας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαγκέτα, ψωμί του τοστ αλλά και τις μικρές, πολύ λεπτές φρυγανίτσες που κυκλοφορούν στο σούπερ μάρκετ.