Vegetarian και σούπερ απολαυστικά - Λαζάνια με φέτα και σπανάκι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεµµύδι, τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τα πράσα για 5', προσθέτετε το σπανάκι και σοτάρετε για 3'-4' µέχρι να µαραθεί.
Προσθέτετε 2/3 από την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία για 7'-8' περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Αποσύρετε το μέιγμα από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε.
Σε λαδωμένο µακρόστενο ταψί στρώνετε 4 λαζάνια. Από πάνω προσθέτετε το μείγμα με το σπανάκι. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία µέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνετε με την υπόλοιπη κρέμα γαλάκτος που έχετε ανακατέψει με το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνετε στο φούρνο στους 200°C για 40’-45’.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
65'
4
Υλικά
500 γρ. λαζάνια (1 πακέτο)
1 κιλό σπανάκι πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο