Της κατσαρόλας - Ζουμερό χοιρινό κρασάτο με μανιτάρια
Εκτέλεση
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα ή τηγάνι με ψηλά τοιχώματα και ροδίζετε το αλευρωμένο χοιρινό κι απ’ τις δυο πλευρές. Το βγάζετε και το φυλάτε στην άκρη.
Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μανιτάρια στο ίδιο λάδι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Ξαναβάζετε το χοιρινό στο σκεύος, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά και περιχύνετε άμεσα με το κρασί. Σκεπάζετε και περιμένετε να απορροφηθεί το αλκοολούχο.
Προσθέτετε νερό να μισοκαλύπτει τα υλικά και σιγοψήνετε μέχρι να εξατμιστεί, γυρίζοντας το κρέας ενδιάμεσα.
Συμπληρώνετε με λίγο νερό ακόμη και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μείνει η ποσότητα σάλτσας που θέλετε. Σερβίρετε το χοιρινό με τη σάλτσα μανιταριών συνοδεύοντας με ζυμαρικά, πουρέ λαχανικών ή αγριόρυζο.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
60'
4
Υλικά
χοιρινό (μπριζολάκια χωρίς κόκαλο, λαιμός ή παντσέτα), γύρω στα 800 γρ., κομμένο σε μπουκιές και αλευρωμένο
1½ μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
400 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 ποτηράκι κρασί λευκό, ξηρό
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι ή δενδρολίβανο ψιλοκομμένα