Γιορτινό τραπέζι - Μοσχάρι με κάστανα σιγομαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ευρύχωρη κατσαρόλα και ροδίζετε το μοσχαράκια απ' όλες τις μεριές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε για λίγο στην άκρη.
- Ρίχνετε και το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα καρότα για περίπου 5 ' μέχρι να μαραθούν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Προσθέτε το αλεύρι, ανακατεύετε, και στη συνέχεια ρίχνετε την μπίρα, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, την πασάτα ντομάτας, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.
- Αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας δυο τρεις φορές, προσθέτετε το ζωμό και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες ελέγχοντας κατά διαστήματα τα υγρά και αν χρειάζεται συμπληρώνετε με ζωμό ή νερό. Προσθέτετε τα κάστανα και μαγειρεύετε για άλλα 30' μέχρι το φαγητό να μείνει με όση σάλτσα θέλετε.
Tip. Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας. Δείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.