«Βουτιά» στη γεύση - Ντιπ με αβοκάντο και πιπεριά Φλωρίνης
Εκτέλεση
- Κόβετε τα αβοκάντο στη μέση και τα καθαρίζετε αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις φλούδες τους.
- Τα κόβετε σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Τους προσθέτετε το ξύσμα και τα περιχύνετε με το μισό χυμό λεμονιού. Στραγγίζετε την πιπεριά από το λάδι της κονσέρβας και την ψιλοκόβετε.
- Βάζετε στο μπλέντερ τη σάρκα των αβοκάντο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τα λιώνετε. Προσθέτετε την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ροκφόρ και το κόλιανδρο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε το μείγμα σε μπολ και το συνοδεύετε με τα τσιπς.
Ιδέα: Για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε ένα δύο σταγόνες ταμπάσκο. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με φετάκια ωμής πιπεριάς και αμύγδαλα εφιλέ.