Αλλιώτικες σοκολατόπιτες με τραγανό, ζυμαρένιο φύλλο και καρύδια
Εκτέλεση
1. Μουσκεύετε τις σταφίδες στο µπράντι ή στο ρούµι για 15’. Ψιλοκόβετε τα δύο είδη σοκολάτας και την καρυδόψιχα.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια µε τη ζάχαρη σε σφιχτή µαρέγκα. Ανακατεύετε σε µπολ την καρυδόψιχα, τις δύο σοκολάτες, την κανέλα και το γαρίφαλο.
3. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις προσθέτετε στο παραπάνω µείγµα. Στη συνέχεια, ρίχνετε όλο το µείγµα σταδιακά στη µαρέγκα, ανακατεύοντας µε απαλές κινήσεις.
4. Κόβετε κάθε φύλλο σε 4 τετράγωνα κοµµάτια και βουτυρώνετε 6 φορµάκια διαµέτρου 8-10 εκατ.
5. Στρώνετε 2 κοµµάτια φύλλου σε κάθε φόρµα, βουτυρώνοντας καλά ανάµεσα τα φύλλα.
6. Ρίχνετε τη γέµιση, διπλώνετε προς τα µέσα τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζετε µε τα υπόλοιπα 2 τετράγωνα κοµµάτια φύλλου, που τα αλείφετε κι αυτά ένα-ένα µε βούτυρο. Κόβετε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και τα σπρώχνετε προς τα µέσα µε µαχαίρι.
7. Χαράσσετε την επιφάνεια κάθε πίτας και τις ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170 °C για 40’. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίζετε µε κακάο και άχνη.