Ζυμαρικά φούρνου - Ριγκατόνι ογκρατέν με ζαμπόν και τυριά
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1'-2' λιγότερο από ό,τι υποδεικνύει η συσκευασία τους. (Πρέπει να είναι κάπως σκληρά). Κρατάτε δύο τρεις κουταλιές της σούπας από το νερό όπου έβρασαν και τα στραγγίζετε.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής συταγής για μπεσαμέλ και προσθέτετε στη σάλτσα το ζαμπόν, τον κρόκο, το μαϊντανό, τα δύο τυριά και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών για να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε και αυτά στην μπεσαμέλ.
Αλείφετε με το βούτυρο ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος. Απλώνετε το μείγμα με τα ζυμαρικά και τα τυριά και ισιώνετε την επιφάνεια. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε το ογκρατέν 30΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.