-
Πλένετε και βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους να βράσουν μέσα σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε σε πουρέ.
-
Προσθέτετε στον πουρέ τους κρόκους των αυγών, το μαϊντανό, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά.
-
Πλάθετε σε κροκέτες με οβάλ ή στρογγυλό σχήμα και τους βάζετε στο κέντρο τους από 1 κυβάκι κασέρι ή γραβιέρα. Αφήνετε τις κροκέτες στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
-
Στη συνέχεια πανάρετε τις κροκέτες περνώντας τις πρώτα στο αυγό, αφού το χτυπήσετε μαζί με τα ασπράδια, και κατόπιν στη φρυγάνια.
-
Τις τηγανίζετε στη φριτέζα σε καυτό καλαμποκέλαιο και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.