-
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις πιέζετε για να βγάλουν τους σπόρους τους και τις τρίβετε στον τρίφτη για να πάρετε το χυμό τους. Σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και στη συνέχεια πρόσθετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και την πιπεριά και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5’.
-
Προσθέτετε στα λαχανικά το χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατίζετε. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 ‘ τουλάχιστον και στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει. Ανακατεύετε τη γραβιέρα και τη φέτα με 2 κρόκους αυγών.
-
Κόβετε 10 δίσκους με διάμετρο περίπου 10 – 12 εκατοστά από τα φύλλα της ζύμης, βάζετε λίγη από την γέμιση στη μέση, αλείφετε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό, διπλώνετε την ζύμη και κολάτε τις άκρες με τα δάχτυλά σας.
-
Χτυπάτε τον κρόκο που περίσεψε με 2 κουταλιές νερό και αλείφετε τα πιτάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30' περίπου.