-
Βράζετε τις πατάτες για 10’ σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.
-
Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
-
Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν αυτά.
-
Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και ρίχνετε στο τηγάνι τις πατάτες με λίγο ακόμη βούτυρο, αν χρειάζεται. Τις αφήνετε να σοταρισθούν ελαφρά για 2’-3’ γυρίζοντας τις -δεν πειράζει και να λιώσουν κάποιες.
-
Βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος ή σε στρώσεις τις πατάτες, σκορπίζετε λίγα κρεμμύδια, πασπαλίζετε με το μυρωδικό και κατόπιν απλώνετε φέτες τυριών. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνετε για 15’-20’ και ψήνετε στο φούρνο για 45’-50’.