Χορταστική και πεντανόστιμη - Ομελέτα φούρνου με πατάτες
Εικόνα: ICookGreek
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες 10' σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Τις κόβετε σε ροδέλες. Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά.
Βγάζετε το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις αφήνετε να σοταριστούν ελαφρά 2'-3' γυρίζοντας τις προσεκτικά για να μη λιώσουν.
Τοποθετίτε στο ταψάκι τις πατάτες σε στρώσεις, σκορπίζετε λίγο κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε τη γραβιέρα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά και αλατοπίπερο. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί 15'-20'. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° - 200° C στον αέρα 40'-45', μέχρι να ροδίσει.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
Εικόνα: ICookGreek
60'
4
Υλικά
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες