Τηγανίτες πατάτας με κρεμμύδια, κύμινο και μυρωδικά
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε όσο χρειαστεί για να μαλακώσουν καλά. Τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο για πουρέ ή τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
- Σοτάρετε καλά τα κρεμμύδια στο βούτυρο. Αναμειγνύετε με τον πουρέ πατάτας, το μαϊντανό, το αλεύρι, το κύμινο, το αλάτι, συμπληρώνοντας λίγο νεράκι όταν βλέπετε ότι χρειάζεται. Τελευταίο προσθέτετε στη ζύμη το κρεμμύδι.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα πλάθετε σε πίτες. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δύο πλευρές. Τις σερβίρετε ζεστές ως ορεκτικό ή με το φαγητό αντί για ψωμί.
Tip. Επειδή οι πίτες αυτές είναι καλό να σερβίρονται ζεστές, διατηρήστε τις ψημένες στο φούρνο στους 70°-75° C όσο τηγανίζετε τις υπόλοιπες. Αν θέλετε συνοδευτικό ντιπ ταιριάζει υπέροχα μια σάλτσα με βάση το γιαούρτι και τη φέτα.