Εύκολα, γρήγορα και όλο γεύση - Ζυμαρικά με σπανάκι και κουκουνάρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε το κουκουνάρι. Το βγάζετε από το σκεύος και του φυλάτε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να φύγουν τα υγρά και να μαραθεί. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί κι αυτό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το φρέσκο τυρί-κρέμα, λίγο αλάτι και το μπλε τυρί. Ανακατεύετε καλά 2'-3' ακόμη τη σάλτσα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
Στο μεταξύ βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα από σπανάκι, ανακατεύετε και σερβίρετε ρίχνοντας σε κάθε πιάτο από λίγα καβουρντισμένα κουκουνάρια.