Αφράτο κέικ με κρέμα λεμονιού και λεμονάτη σαντιγί
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της ή της βασικής συνταγής.
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύετε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού στη ζάχαρη και τα προσθέτετε στο μείγμα των αυγών.
Ρίχνετε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού. Ανακατεύετε ίσα να αναμειχθούν. Ρίχνετε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα του κέικ, καλά βουτυρωμένη, περίπου των 20 εκ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35' με 45'. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και τη βάζετε σε σχάρα να κρυώσει.
Κόβετε το κέικ στη μέση και απλώνετε την κρέμα λεμονιού
Χτυπάτε την πλήρη κρέμα γάλακτος, παγωμένη από το ψυγείο, με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει σε βαθμό που αρχίζουν να σχηματίζονται κορυφές. Προσθέτετε την κρέμα λεμονιού και συναχίζετε το χτύπημα να αφομοιωθεί πλήρως.
Καλύπτετε με τη λεμονάτη σαντιγί την επιφάνεια και τα πλαϊνά της πίτας και -αν θέλετε- διακοσμείτε με φετάκια και ξύσμα λεμονιού.
Πληκτρολογήστε για αναζήτηση
70'
8
Υλικά
Για το κέικ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3/4 φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό πλήρες λιπαρών σε θερμοκρασία δωματίου