Συνταγές |ICookGreek

Εύκολη τάρτα με κολοκυθάκια, πράσα και τυριά σε ζύμη κουρού

Εικόνα: ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τα κολοκυθάκια, πετάτε τις δύο άκρες, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
  2. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για τάρτες και στρώνετε την κουρού σφολιάτα. Την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τη βάζετε στο ψυγείο.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα κολοκυθάκια (και τους ανθούς χοντροκομμένους) με το πράσο και το σκόρδο, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά 5'-6'. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Σ' ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά και την κρέμα γάλακτος με ένα πιρούνι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε ξανά.
  5. Βγάζετε την ταρτιέρα με την κουρού από το ψυγείο και ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 40' περίπου, μέχρι να χρυσίσει.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού (ξεπαγωμένο)
  • 4 κολοκυθάκια μέτρια (αν είναι και η εποχή, και με τους ανθούς)
  • 2 πράσα καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 4 αυγά
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. μανούρι κομματιασμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο