Συνταγές | ICookGreek

Πασχαλινές συνταγές - Μαγειρίτσα παραδοσιακή, αυγοκομμένη

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Ρίχνετε τη συκωταριά σε νερό που βράζει και τη ζεματίζετε. Τη στραγγίζετε και την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια (ξερά και φρέσκα) και τα σοτάρετε. Ρίχνετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Βάζετε κατόπιν τα μαρούλια και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε 3-4 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαγειρίτσα να σιγοβράσει.
  3. Όταν τα εντόσθια μαλακώσουν, προσθέτετε στη μαγειρίτσα το ρύζι. Συνεχίζετε το βράσιμο 20', ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και σβήνετε την εστία.
  4. Χτυπάτε καλά τα αυγά με το χυμό των λεμονιών. Ρίχνετε λίγο λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
  5. Όταν το μείγμα του αυγολέμονου έχει ζεσταθεί αρκετά, το ρίχνετε σταδιακά στην κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας διαρκώς. Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
70'
6

Υλικά

  • 1 συκωταριά και λίγα έντερα καλά πλυμένα μέσα-έξω
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μαρούλια πλυμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι για σούπα (νυχάκι)
  • 2 αυγά
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζεστός ζωμός από τη σούπα