Συνταγές | ICookGreek

Παραδοσιακή κουζίνα - Φασολάκια πράσινα με ντομάτα και φέτα

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, τα καθαρίζετε αφαιρώντας τις ίνες τους, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. 
  2. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα, τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και κατόπιν τα φασολάκια.
  4. Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον κύβο (προαιρετικά) και τη ζάχαρη. Φροντίζετε το νερό να μισοσκεπάζει τα φασολάκια. 
  5. Μαγειρεύετε  40΄ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Αλατοπιπερώνετε πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε τα φασολάκια στα πιάτα και πασπαλίζετε με φέτα. 

Tip. Τα φασολάκια, όπως και όλα τα λαδερά, τρώγονται θαυμάσια και κρύα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
60'
4

Υλικά

  • φασολάκια πράσινα, φρέσκα ή κατεψυγμένα: 1 κιλό 
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
  • μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • ντομάτες; 6 ώριμες, σφιχτές
  • πελτές ντομάτας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • κύβος λαχανικών: 1 (προαιρετικά)
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη: λίγη
  • φέτα: 200 γρ. κομματιασμένη