Βάζετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί και αποσύρετε λίγο πριν πάρει βράση.
Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρύο νερό και την προσθέτετε στο κατσαρολάκι μαζί με το ρούμι και το κακάο.
Ανακατεύετε καλά, βάζετε το ζελέ σε στρογγυλή φόρμα (ή ατομικά μπολ) και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει. Ξεφορμάρετε βυθίζοντας στιγμιαία τη φόρμα σε ζεστό νερό.