-
Σοτάρετε το κριθαράκι σε ένα τηγάνι όπου έχετε ρίξει το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2'-3' ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
-
Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
-
Προσθέτετε το 1/3 από το ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση.
-
Μαγειρεύετε προσθέτοντας ανά τακτά διαστήματα το ζωμό για όσο διάστημα υποδεικνύει η συσκευασία της μανέστρας. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το κριθαράκι να σταθεί σκεπασμένο για 5'. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι να αφρατέψει πριν το σερβίρετε.