Πλένετε τα βύσσινα, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια πάνω από μια κατσαρόλα για να παίρνετε το χυμός τους.
Ρίχνετε τα ξεκοκουτσιασμένα βύσσινα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και 1 με 1/2 ποτήρι νερό και βράζετε μέχρι να δέσουν και να να αποκτήσετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Ρίχνετε τη βυσσινάδα σε μπουκάλι σουρώνοντας ένα μέρος από το γλυκό του κουταλιού. Τη σερβίρετε αραιωμένη σε ποτήρι προσθέτοντας 1/6 βυσσινάδα και το υπόλοιπο παγωμένο νερό και παγάκια.