Σεβίτσε σολομού με λεμόνι, αβοκάντο και ντομάτα
Εκτέλεση
- Ζητάτε από τον ψαρά να σας κόψει ένα φιλέτο φρέσκου σολομού χωρίς το δέρμα και χωρίς αγκάθια/κοκαλάκια. Το πλένετε ελαφρώς και το στραγγίζετε καλά.
- Κόβετε τον φρέσκο σολομό και τον καπνιστό σολομό σε κυβάκια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το ξίδι και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαριναριστεί τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
- Καθαρίζετε την ντομάτα αφαιρώντας την φλούδα και τα σπόρια και την κόβετε σε μικρά καρεδάκια. Καθαρίζετε και κόβετε το αβοκάντο σε κυβάκια (φυλάξτε το κουκούτσι του). Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το χτυπάτε στο μπλέντερ.
- Προσθέτετε στο αβοκάντο το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το κουκούτσι (για να μην μαυρίσει) και το διατηρείτε στο ψυγείο.
- Όταν θέλετε να σερβίρετε, χρησιμοποιείτε τσέρκια και τοποθετείτε πρώτα μία στρώση από το μείγμα σολομού και κατόπιν μια στρώση από το μείγμα αβοκάντο. Τα πιέζετε με ένα κουτάλι για να πάρουν το κυλινδρικό σχήμα.
- Από πάνω τοποθετείτε ντομάτα στο ίδιο πάχος και τέλος πάλι σολομό. Με πολλή προσοχή ανασηκώνετε το τσέρκι και έχει δημιουργηθεί ένα πυργάκι.
- Το διακοσμείτε με κλωνάρια άνηθου ή τσάιβ. Σερβίρεται και τρώγεται κρύο συνοδευόμενο από ξηρό λευκό κρασί.
Δυο λόγια για τη συνταγή. Η συνταγή αυτή από το icookgreek.com είναι της Κωνσταντίνας Αθανασίου. Αν θέλετε πιο ελεύθερο σερβίρισμα, μπορείτε να σερβίρετε το σεβίτσε σε μπολ χωρίς να χρησιμοποιήσετε τσέρκι.