Συνταγές | ICookGreek

Τορτίγια με πατάτες, γραβιέρα και σπανάκι

Εικόνα: © ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο και για φούρνο) ζεσταίνετε το 1/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα.
  2. Ρίχνετε στο τηγάνι το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι. Προσθέτετε στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το τυρί. Σκορπίζετε στο τηγάνι ανάμεσα στο σπανάκι τις ροδέλες πατάτας.
  3. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και 2 κουταλιές νερό. Προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Βάζετε το τηγάνι με το σπανάκι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε τα χτυπημένα αυγά από πάνω. Ανασηκώνετε λίγο το σπανάκι για να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 8΄ - 10΄ περίπου.
  5. Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη, την περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, τη βάζετε στο γκριλ για λίγο (μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της) και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
Εικόνα: © ICookGreek
20'
4

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 2 πατάτες μικρές, κομμένες σε ροδέλες
  • 250 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο