Συνταγές | ICookGreek

Σκουμπριά στο φούρνο με πατάτες, ελιές και μυρωδικά

© ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένετε τα σκουμπριά. Τα στεγνώνετε και τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά. 
  2. Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: Ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις πιπεριές, το δεντρολίβανο και τέλος το μισό μαϊντανό. Τα ανακατεύετε και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών, τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί, βάζετε γύρω γύρω τις πατάτες και περιχύνετε με λίγο ακόμα λάδι. Σκεπάζετε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνετε τα γεμιστά σκουμπριά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20'-25’. Αφαιρείτε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ετοιμάζετε τη σάλτσα ως εξής: Ζεσταίνετε το ζουμί από τα ψάρια σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Σιγοβράζετε τη σάλτσα και μόλις δέσει ελαφρά, περιχύνετε τα ψάρια και τις πατάτες.
  6. Σκορπίζετε ανάμεσα και τις πράσινες ελιές. Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε τις πατάτες μέσα στη σάλτσα και σερβίρετε.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
© ICookGreek
45'
4

Υλικά

  • 1 κιλό σκουμπριά, καθαρίσμενα
  • 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 3 κουταλιές μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
  • 10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι